Wina czerwone

Prezentujemy importowane wina włoskie, czerwone, w kilku odmianach smakowych. Z reguły są to delikatne frizzante, czyli trunki lekko musujące, perliste, o wyrazistym smaku ciemnych owoców oraz przypraw korzennych. Posiadają ziemistą strukturę i charakterystyczną chropowatość, a także mocny aromat migdałów, śliwek, dymu lub owoców leśnych – w zależności od tego, który produkt z naszej hurtowni Państwo wybiorą.

Nasza hurtownia zaopatruje klientów w odmiany półwytrawne, wytrawne oraz półsłodkie, które będą pasować zarówno do aromatycznych mięsnych dań oraz makaronów, jak i lekkich potraw na bazie warzyw. Jako importer i zarazem producent wina pozyskujemy trunki powstałe z wyselekcjonowanych winogron rosnących w słońcu włoskiego regionu Piacentino, z których następnie powstają alkohole o bogatym bukiecie i intensywnej barwie.

Wina białe | Wina różowe

BonardaBonarda Frizzante – wino półsłodkie czerwone.

Wina czerwone półsłodkie, lekko frizzante. Pełne dla Bonardy aromatów i smaków: wiśni, pestek, ciemnych owoców. W charakterze przypominające lambrusco. Produkt powstał ze szczepu Bonarda D.O.C. Kolor czerwony, rubinowy, błyskotliwy w różnych odcieniach. Charakterystyczny migdałowy, zapach. Doskonale zgrywa się z nieskomplikowanymi daniami, makaronami z mięsnymi i grzybowymi sosami lub żeberkami z grilla.

 

BarberaBarbera – wino wytrawne czerwone.

Wino czerwone wytrwane, delikatnie frizzante. Pełne dla Barbery aromatów i smaków owocowych z dominacją czarnej porzeczki, jeżyny i śliwki. Produkt powstał ze szczepu Barbera I.G.T., uprawianego na wzgórzach regionu Piacentino – północne Włochy. Kolor czerwony, rubinowy, błyskotliwy w różnych odcieniach. Wino o mocnym charakterze z zachęcającym aromatem powideł i pikantnych przypraw. Doskonałe do zup, makaronów, pierwszych dań z sosem, mięs gotowanych oraz wieprzowiny.

 

Cabernet EmiliaCabernet Emilia – wino półwytrawne czerwone.

Wino czerwone półwytrawne, delikatnie frizzante. Pełne dla cabernet aromatów żywicznych, korzennych z odrobiną dymu i lukrecji. W smaku aksamitne leśne klimaty (jeżyny, tarnina, jagody). Wino powstało ze szczepów Cabernet I.G.T. uprawianych na wzgórzach regionu Piacentino – północne Włochy. Kolor czerwony/rubinowy, błyskotliwy w różnych odcieniach. Doskonałe do czerwonych mięs, pieczeni, dziczyzny oraz serów.

 

GutturnioGutturnio – wino półwytrawne czerwone.

Wino czerwone półwytrawne, delikatnie frizzante. Lekko surowe, pełne owocu leśnego, ziemi, jeżyn. W charakterze bardzo proste, chropowate. W smaku dominują leśne klimaty (jeżyny, tarnina, jagody) podbite lekkim musowaniem. Wino powstało ze szczepów Barbera 60% – Bonarda 40% D. O. C. Uprawianych na wzgórzach regionu Piacentino – północne Włochy. Kolor czerwono rubinowy, błyskotliwy w różnych odcieniach. Doskonałe do czerwonych mięs, pieczeni, dziczyzny i serów.

 

BarberaPinot Nero – wino wytrawne czerwone.

Wino czerwone wytrwane. Produkt powstał ze szczepu Pinot Nero I.G.T. Wyprodukowane zgodnie z zasadami 'Lotta Integrata” L.R. 28/98 które szanują system ekologiczny i chronią środowisko poprzez ograniczenie stosowania środków ochrony rośli. Kolor czerwony, rubinowy, błyskotliwy w różnych odcieniach. Pełne dla Pinot aromatów i smaków owocowych z dominacją czarnej porzeczki, jeżyny i śliwki. Wino o mocnym charakterze z zachęcającym aromatem powideł i pikantnych przypraw. Doskonałe do czerwonego mięsa, pieczeni i dziczyzny.
 

Il Cole Rosso - SŁODYCZ ZAMKNIĘTA W BUTELCE

IL Colle Rosso – wino słodkie czerwone.

Wino Bonarda Frizzante czerwone półsłodkie, lekko musujące. Produkt powstał ze szczepu Bonarda D.O.C. Uprawiane na wzgórzach regionu piacentino – Północne Włochy. Kolor czerwony rubinowy, błyskotliwy w różnych odcieniach. Zapach migdałowy, charakterystyczny. Doskonałe do zup, deserów, owoców i ciast. Podawać w temperaturze 18°C.